Kräftkokning!
Två stora grytor på spisen
En laddas med vatten, mycket salt, en mörk öl, en sockerbit och massa färsk dill!
Smaka av!
Den andra grytan ska innehålla kokande vatten!
Man måste slänga ner en och en (eller några stycken)
i det kokande vattnet först så att de dör snabbt
Sen tar man upp dem och lägger dem för
att koka ca 8 minuter i lagen
Ny färsk dill skall därefter tillsättas.
Kräftorna får sedan svalna i lagen till dagen efter
intresserad av de stora "skalbaggarna" som rörde sig vasken.
Akta dig kisen! Klorna är riktigt vassa!
Pappa fixade lagen och kokte nästan alla kräftorna på ett kick
fastän klockan var över två på natten.
Jag hjälpte till med provsmakning och att slänga i kräftor!
Säkert 70 kräftor!
Några var ganska små, men alla var SÅ GODA!!
070816
Kommentarer
Trackback